Har banken sagt nej på din låneansökan?

Har banken sagt nej på din låneansökan?

De flesta kan känna igen sig. Vi ansöker om ett lån hos banken för att sedan få veta att ansökan avslagits. En nekad låneansökan kan kännas frustrerande, speciellt om du behöver låna pengar snabbt. Men jaga inte upp dig i onödan.

Det finns andra vägar att gå om du behöver låna pengar! I det här inlägget kommer vi diskutera och gå igenom andra tillvägagångsätt om du behöver ett lån och banken har sagt nej. Oavsett om du är på jakt efter ett privatlån eller snabblån kan du hålla utkik efter de tips vi kommer med artikeln.

Privatlån

Det vanligaste alternativet för att låna pengar när banken gett avslag är att ansöka om ett privatlån utan säkerhet hos en långivare på internet. Idag finns det ett stort antal långivare online med gott anseende som erbjuder samma typ av lån som banken skulle gjort. Vad som är positivt med att ansöka online är att processen ofta inte tar längre än 2 minuter. Det är också enkelt att jämföra flera lånealternativ då alla lån är samlade på ett och samma ställe. Är du i behov av en snabb utbetalning kan lånet i många fall betalas ut inom 24 timmar.

På Låneportalen kan du enkelt jämföra privatlån och ansöka till det som är bäst lämpat för dig. På sidan har du även möjlighet att jämföra olika typer av lån så att du kan få en bra överblick på lånemarknaden och vilka alternativ som finns.

En förutsättning för att lånet ska kunna betalas ut snabbt är att du ansöker med hjälp av BankID för att verifiera dig och signera låneavtalet online. Det går att ansöka utan BankID hos flera långivare online men då får du räkna med att det kommer ta lite längre tid innan pengarna finns på ditt konto.

Alternativet till att ansöka hos en långivare är att låna av en familjemedlem eller en närstående vän. Det kan vara ett bra sätt att låna pengar på, om du har en god relation till dem och du är 100 % säker på att du kan betala tillbaka lånet.

Jämför långivare

När du letar efter det bästa privatlånet är det viktigt att jämföra flera långivare för att hitta det lån med lägst ränta. Vårt tips är att använda en sajt som erbjuder en jämförelsetjänst för lån där du har flera långivare samlade. På så sätt blir det enkelt att jämföra olika aktörers ränta, villkor och avgift.

När ska du jämföra olika långivare är det ett par punkter du ska hålla extra koll på:

  • Löptid: Det är hur lång tid du har på dig att betala tillbaka lånet. Väljer du en längre löptid kommer den månatliga kostnaden vara lägre men du kommer betala mer ränta i slutändan. En kort löptid innebär en högre månatlig kostnad men lägre räntekostnader för lånet i sin helhet.
  • Ränta: Detta är den viktigaste punkten som du ska jämföra. Räntekostnaden är det du kommer behöva betala tillbaka till långivaren utöver beloppet du faktiskt lånat. Ju högre ränta lånet har, desto högre kommer totalbeloppet du ska betala tillbaka vara och vice versa.
  • Avgifter: Hos vissa långivare läggs det på en uppläggningsavgift för lånet. Det är också vanligt att långivare tar ut aviavgifter. Även fast det kan verka som mindre summor i sammanhanget kommer avgifter ha en inverkan på totalkostnaden för lånet så du bör även jämföra alla avgifter.

När du har jämfört och hittat det lån du är nöjd med kan du ansöka direkt online med din dator, surfplatta eller smartphone.

Lån utan UC om du har låg kreditvärdighet

Har du låg kreditvärdighet eller vill slå vakt om den för framtida låneansökningar finns det flera alternativ. De flesta långivare som erbjuder privatlån använder sig av UC (Upplysningscentralen) för att göra kreditupplysningen. Vill du inte att ditt kreditbetyg ska påverkas men behöver ett kortfristigt lån kan du ansöka hos en långivare som använder Bisnode eller Creditsafe som är två andra kreditupplysningsföretag flera långivare använder. Kom dock ihåg att det är främst långivare med snabblån som använder sig av dessa kreditupplysningsföretag, räkna därför med en högre ränta än vanligt.

Här kan du jämföra flera lån utan UC vilket innebär att kreditkontrollen sker hos ett annat kreditupplysningsföretag, således påverkas inte din framtida förmåga att ta lån.

Det kan vara ett alternativ om du behöver ett mindre lån precis innan lönen kommer in på kontot men inte om du har tänkt att ha lånet över en längre period då räntan som sagt att avsevärt mycket högre.

Hoppas några av dessa tips har varit till din hjälp när du behöver låna pengar och fått avslag hos banken.